dimarts, 8 d’abril del 2014

FEM MATEMÀTIQUES al nostre institut

El passat dia 2 d’abril, a l’INS Castell dels Templers a l’àrea professional de Copa d’Or, es va celebrar el concurs Fem Matemàtiques. 150 alumnes de 6è de primària i de 1r i de 2n d’ESO de vint-i-nou centres de Lleida i de Tarragona van participar en l’edició d’enguany de Fem Matemàtiques, concurs convocat per la feemcat (Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya) i que aquest curs va organitzar Lleimat (Associació d’Ensenyants de Matemàtiques de Lleida). Aquesta jornada es realitza després que els alumnes que hi participaren fossin triats en una primera fase a cadascuna de les escoles i instituts.
Els nens i nenes van realitzar proves en què se’ls plantejaven problemes que poden trobar-se en la seva vida quotidiana. En el marc de l’Horta lleidatana, els i les alumnes van calcular la longitud de l’arc de la passarel·la de fusta que creua el riu a Rufea, havien de saber obtenir la quantitat necessària de pintura per pintar-la, quant pesarien les pedres necessàries per cobrir un parterre... Els problemes i situacions que havien de resoldre  incloïen proves individuals i en grup. Més tard, l’alumnat guanyador participarà a la fase final a nivell de Catalunya.
En finalitzar les tasques, la jornada es va cloure amb els parlaments del Delegat d’Ensenyament a Lleida, Sr. Miquel Àngel Cullerés, el regidor d’Ensenyament de la Paeria, Sr. Jesús Castillo, i la Presidenta de LLeimat, Sra. Maite Llovera, que és professora del nostre institut.

Felicitem tots els nens i nenes participants i especialment els guanyadors, donem les gràcies a tots els professors que els van acompanyar i també a Lleimat per l’excel·lent organització de les activitats i de la jornada en general, que va permetre conèixer-se tot l’alumnat participant i gaudir d’un bon dia a l’Horta de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada