dijous, 23 de maig del 2013

SANT JORDI SOTA LA MIRADA DEL DRAC


Aquest primer any de l’institut, hem celebrat el primer Sant Jordi sota l’atenta mirada del drac. Hem treballat des de diversos aspectes aquesta diada tan celebrada a Catalunya.

L’alumnat de l’INS Castell dels Templers de 1r d’ESO durant els dies anteriors al 23 d’abril hem realitzat un drac de cartolina pintat amb témperes de colors: tots i totes hem passat per la sala d’art i hi hem deixat la nostra empremta. Ha estat un treball col·lectiu. També hem pintat punts de llibre amb aquarel·les i hem fet roses amb materials reciclats: amb càpsules de cafè i amb foam.

A més a més hem preparat unes lectures de poemes i els hem recitat davant la càmera.
Al carrer hem posat una parada on hem venut alguns llibres a la gent que hi passava i els hem regalat punts de llibre i roses.
No podia faltar, tampoc, el concurs literari. Els i les alumnes han compost poemes que han estat valorats per un jurat d'honor: dos nois grecs i una noia italiana, que són a Lleida participant en projectes Comenius ampliant estudis, han valorat els poemes escrits i presentats a concurs. L'Aya Moulakate i el Guirguis Roumany n'han estat els guanyadors.
Ha estat una bona celebració perquè hi hem partipat tots i hem pogut conèixer les diferents tradicions que tenen a veure amb aquesta celebració: els llibres i la literatura, les roses i la llegenda del drac i Sant Jordi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada